Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 

Kiemelt támogatóink

Partnereink

gyógyszeripari információk

AstraZenecaBAYERegisMedtronicMERCKMSD

Az MKT hírarchívuma


Hírkategória: Összes hírkategória
 • Az ESC 2016. évi Kongresszusának 5. napjának eseményei
  2016.09.02. - ESC beszámoló - Hírkategória: ESC kongresszusi hírek
  Az ESC vezetőségének meghívását elfogadva a 2016. évi kongresszus záróünnepségén a Római Katolikus Egyház feje, Ferenc pápa tette tiszteletét.
  A pápa az üdvözlő szavait követően méltatta a világ minden pontjáról összegyűlt kardiológusok szakmai munkáját. Hangsúlyozta, hogy a Vatikán nagyon fontosnak és értékesnek tartja az emberi élet és egészség megőrzését célzó tudományos kutatásokat. A pápa szerint nem tagadhatjuk, hogy jelen tudásunk az emberi szervezet működéséről, a legújabb tudományos ismereteket is beleértve nem teljes. Szükség van a folyamatos megújulásra, és a haladás érdekében újabb és újabb kérdések feltevésére. Így teszik ezt a tudományos világban tevékenykedő orvosok is annak érdekében, hogy választ kapjanak kérdéseikre. A pápa hangsúlyozta az orvosi munka felbecsülhetetlen fontosságát, a betegségekből történő felépülés elősegítése révén. Az egyházfő elmondása szerint az emberi természettel kapcsolatos örök, kőbe vésett törvényeket nem lehet megváltoztatni, közös célunk lehet "felfedezni, tiszteletben tartani és együtt élni velük". Emiatt fontos, hogy a tudományban tevékenykedő férfiak és nők időközönként megvizsgálják önmagukat, hogy felismerjék a munkájuk során felszínre kerülő kísértéseket és ne engedjenek teret nekik (Róm. 1:18).

  A beszédet követően Európai Kardiológus Társaság megköszönte Ferenc pápa látogatását, és jelképesen egy fonendoszkóppal ajándékozta meg a Szentatyát, aki Isten áldását kérte a kardiológusokra.

  Az ESC tagjai számára a konferencián elhangzott valamennyi előadás videó formájában megtekinthető a társaság honlapján (www.escardio.org/365). Az idei szakmai ajánlások, valamint rövidített angol nyelvű összefoglalójuk szintén elérhetőek online. A konferencia ideje alatt az MKT által magyar nyelven ismertetett vizsgálatokon felül az érdeklődők az idei évben publikált nagyobb vizsgálatok rövid leírásait is megtalálják a fenti honlapon.

Vissza