Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 

Kiemelt támogatóink

Partnereink

gyógyszeripari információk

AstraZenecaBAYERegisMedtronicMERCKMSD

Az MKT hírarchívuma


Hírkategória: Összes hírkategória
 • In Memoriam Naszlady Attila
  2015.01.29. - MKT, Prof. Dr. Tomcsányi János - Hírkategória: Általános
  Kedves Professzor úr, kedves Attila, tisztelt Gyászolók !

  Mint tanítványod szeretnék végső búcsút venni Tőled. A halál mindig szomorúsággal jár. A nagyformátú ember elvesztése esetén leginkább magunkat sajnáljuk, a közösséget akit itt hagyott. Igy maradtunk most mi is itt egy példaképpel kevesebben. Mert Te, tudtoddal vagy tudtod nélkül nagyon sok embernek a példaképe voltál.
  In Memoriam Prof. Dr. Naszlady AttilaPéldakép, mert tudtad, hogy nem véletlenül maradtál fiatalon életben, feladatod van, amit Rád bíztak és amit Te egyenes gerinccel teljesítettél. Mindig is csodáltam azt a bátorságot, ahogy a hitedért, elveidért ki mertél állni. Minden korban mertél az árral szemben úszni. Nem volt ez másképpen az orvostudomány, szűkebb területeden a kardiológia területén sem. Mertél szabadon gondolkodni, mertél a dogmáknak nekimenni. Ha egy előadáson hozzászóltál mindig a saját egyéni elképzeléseidet mondtad el, függetlenül attól, hogy az egyezik-e az aktuális hivatalos szakmai véleménnyel vagy sem. Számos eredeti ötleted volt, amiből sokan tanultunk. Voltál külföldön, de mindig hazajöttél és sohasem külföldön akartál nagy karriert befutni.  Hittél a gondolkodás erejében, hittél abban, hogy egy szép, szeretettel és gondossággal megteremtett világban élünk, ahol a feladatunk ennek minél jobb megismerése. Ez a hit meg a Gondviselőbe vetett hited tett olyan erőssé, hogy el tud viselni, ha elképzeléseidet nagyon sokszor nem valósították meg. Hittél abban, hogy a tisztán ratioval kigondolt javító szándékaid minden komoly politikai támogatás nélkül is célt érhetnek az egészségügyben.

  Egész szakmai működésedet meghatározta az informatika módszereinek a bevezetése a kardiológiába. Ugyanakkor kiváló diagnoszta is voltál, aki nagyon fontosnak tartotta az alapos anamnézist és a fizikális vizsgálatot. Kezdő orvosként mindig csodálattal figyeltem ahogyan meghallottad a legkisebb vitiumokat is (amiket utána mi az újnak számító echo-doppler vizsgálattal konfirmáltunk).  

  Mindig mertél újat kezdeni.

  Mertél nyugdíjasként elvállalni egy új kórházi igazgatást, mert fontosnak tartottad, hogy létrejöjjön egy sokkszakmás egyházi kórház. Itt is a kórház, a betegek és az orvos kollégáid érdekeiért küzdöttel. 

  Ezt velem együtt nagyon sok kollégám így érezte és ez nagyon jó érzés volt. 

  Mertél életed derekán teniszezni elkezdeni. Ez vált a hobbiddá, ahol nap, mint nap a végsőkig küzdöttél. Ezt a meccset szakította meg a Gondviselés, és hívott le a pályáról, GYÖZTESKÉNT. 

  Kedves Attila, kérlek küzdj továbbra is értünk, mert nagy szükségünk van rá ! 

  Kedves gyászolók, mindenkinek azt kívánom, hogy minél később, de ilyen győztesen tudja elhagyni a pályát, ahogy ezt Naszlady Attila professzor úr tette.  

  Tomcsányi János

Vissza