Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 

Kiemelt támogatóink

Partnereink

gyógyszeripari információk

AstraZenecaBAYERegisMedtronicMERCKMSD

Az MKT hírarchívuma


Hírkategória: Összes hírkategória
 • Az ülő életmód cardiometabolikus kockázatot jelentő hatásának a megítélésekor az állóképességet is figyelembe kell venni
  2014.08.28. - MKT, Dr. Vályi Péter - Hírkategória: Szakmai referátumok
  Sedentary Behavior, Cardiorespiratory Fitness, Physical Activity, and Cardiometabolic Risk in Men: The Cooper Center Longitudinal Study.

  Az ülő életmód, a cardiorespiratorikus állóképesség, a fizikai aktivitás és a cardiometabolikus kockázat férfiakban:  a Cooper Center Longitudinal Study eredményei Kerem Shuval, Carrie E. Finley, Carolyn E. Barlow, Kelley Pettee Gabriel, David Leonard, Harold W. Kohl Mayo Clinic Proceedings 2014; 89(8):1052–1062. DOI: 10.1016/j.mayocp.2014.04.026.

  A tanulmány célja az ülő életmód és a cardiometabolikus kockázat közötti összefüggés vizsgálata volt, figyelmet fordítva a cardiorespiratorikus állóképességre és a fizikai aktivitásra is. Az ülő életmód, a fizikai aktivitás és az állóképesség (mint expoziciós változók), illetve a cardiometabolikus markerek és a metabolikus szindróma (mint kimeneteli mutatók) közötti összefüggést 1981. január 2. – 2012. október 16. között vizsgálták férfiakban.

  A tartalom csak bejelentkezés után látható.

Vissza