Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 

Kiemelt támogatóink

Partnereink

gyógyszeripari információk

AstraZeneca BAYER egis Medtronic MERCK Novartis

Az MKT hírarchívuma


Hírkategória: Összes hírkategória
 • Prof. Dr. Merkely Béla Budapest díszpolgára lett!
  2013.06.19. - MKT - Hírkategória: Általános
  Tizenöten kapták meg a Budapest díszpolgára címét június 19-én, közöttük a Magyar Kardiológusok Társaságának előző elnöke, Prof. Dr. Merkely Béla.

  A díszpolgári címek adományozásáról szóló rendelet szerint az kaphat díszpolgári címet, aki Budapest és polgárai számára, a város fejlődése, gyarapodása és hírnevének öregbítése érdekében kiemelkedő tevékenységet végzett.  

  Az MKT Elnöksége és tagsága gratulál a kitűntetéshez.
  Prof. Dr. Merkely Béla

  Az elismerő oklevél szövege:

  Mi, Budapest Főváros Közgyűlése adjuk tudtára mindazoknak, akiket illet, hogy az ezzel megbízottak azt az indítványt terjesztették elénk, hogy Dr. Merkely Béla egyetemi tanárnak a Kardiológia területén végzett kiváló tudományos, oktatói munkájáért, valamint példaértékű humanitárius tevékenységéért a Budapest Díszpolgára kitüntető címet adományozzuk. Ezen indítványt közgyűlésünk örömmel fogadván, Dr. Merkely Béla urat, az iránta táplált tisztelet és nagyrabecsülés bizonyságául, egyhangúlag Budapest Díszpolgárának, a Budapest Díszpolgára cím viselőjének megválasztotta és kikiáltotta. Ezen oklevél erejénél fogva mindazon jogokat, amelyekkel Budapest Díszpolgárai bírnak, részére megadta.

  Kelt Budapesten, a Főváros Közgyűlése 2013. április 24-i űlésén.

  Tarlós István

  Főpolgármester


  Prof. Dr. Merkely Béla köszönő levele:

  'Tisztelt Elnök Úr!
  Nagy megtiszteltetés és  erkölcsi elismerés számomra, hogy szeretett fővárosom díszpolgára lehetek, és beállhatok a sorba olyan általam nagyra tartott orvosok után, mint Kásler Miklós, Papp Lajos és Sótonyi Péter kollégáim. Ebben a nehéz gazdasági helyzetben a magyar családoknak testileg és lelkileg is egészséges családtagokra van szükség. Egy szívinfarktus egy kicsit ahhoz hasonlítható, mint amikor az idegen csapatok megszállták az országot és szétzilálták az emberek életét. Szimbolikus jelentősége van számomra annak, hogy épp a megszálló csapatok kivonulásának évfordulóján vehetem át ezt a díjat, hisz az ország olyan megkönnyebbülést érzett ezen a napon, mint amit az infarktusos beteg a sikeres katéteres műtét után. Az életemben azok a pillanatok a legcsodálatosabbak, amikor egy életveszélyben lévő ember arcán nap mint nap újra láthatom megcsillanni az életet, az életörömöt. Úgy érzem, hogy ezt az elismerést nem csak én kaptam, hanem rajtam keresztül a magyar szívgyógyászok, a Semmelweis Egyetem munkatársai valamint a Városmajor Szív- és Érgyógyászati Klinika csapata is, akik velem nap mint nap az emberek egészségéért küzdenek, abban a szellemiségben, amit nagy elődeink képviseltek, és a nehézségek ellenére itthon, és nem külföldön próbálnak szerencsét.  


  Dr. Merkely Béla
  igazgató, egyetemi tanár
  az MTA doktora

Vissza