Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 

Braunwald professzor

Nagy érdeklődéssel hallgattuk a 85 éves Braunwald professzor tudományos életút beszámolóját.ESC Congress 2014. augusztus 31.

image01

Drámaian csökkenti a napi aspirin-használat
a rákos halálozást!

Az aspirin napi használata jelentősen csökkenti egy friss kutatás adatai szerint az emésztőrendszeri daganatok kialakulását és halálozását. A Queen Mary University of London kutatói által végzett felmérés bizonyítékai alapján a 10 éven át szedett aspirin 35%-kal csökkenti a vastagbélrák és 30%-kal a nyelőcső- és gyomorrák kockázatát. Az általuk okozott halálozás 40, illetve 35-50%-kal csökkent.
Tovább

image01

Dr. Kutyifa Valentina az ESC Hot Line
szekcióban

A WEARIT-II regiszter az első prospektív regiszter a Wearable Cardioverter Defibrillator, WCD azaz "hordozható ICD" készülék eredményeiről, amelybe 2000 beteget vontak be az Amerikai Egyesült Államokból, és amelynek az eredményeit Ass. Prof. Kutyifa Valentina ismertette a 2014-es ESC konferencián
Tovább

image01

Lezárult az Európai Kardiológiai
Társaság elnökségi választása

Az elektronikus választás során, melyben minden ESC tagország taglétszámával arányos szavazatszámmal vett részt, Prof. Merkely Bélát, az MKT előző elnökét tanácsossá választották.

Az eredményhez az MKT vezetősége szívből gratulál!
Tovább

image01

Néhány esemény az ESC Kongresszus
első napján

A teljesség igénye nélkül néhány hírt ezúton osztok meg a tisztelt Olvasóval. Elkezdődött a tudományos újdonságok bemutatása, a Hot Line szekciók sora. A mindennapi gyakorlat szempontjából lehet érdekes, hogy a Global Simplicity Registry a korábbi adatok sorába illeszthető eredményeket hozott, a vérnyomás a renalis denerváció hatására csökkent, különösen azok között, akiknek a legmagasabb volt a beavatkozás előtt.
Tovább

image01
Szívünk napja