Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 

Elnöki köszöntő - az MKT 2015. évi Tudományos kongresszusa kapcsán

Kedves Kollégák!
Ezévi Balatonfüredi Kongresszusunk egy hónap múlva kezdetét veszi. A Konferencia programja honlapunkon elérhető. Engedjék meg, hogy egyfajta étvágycsináló sorokat juttassak el Önökhöz. A Konferencia – ahogy évtizedek óta megszokhattuk – ismét biztosítja majd azt a vibráló, koncentrált, megkérdőjelezhetetlen szakmaiságon alapuló légkört, amely miatt hazánk talán legkedveltebb orvosi konferenciájává vált.
Tovább

balatonfured

TEKERJ A SZÍVEDÉRT BALATONFÜREDEN!

Kedves Kolléganők, Kollégák!

Aki nem tudja saját kerékpárját magával hozni, de szeretne tekerni, annak a kedveszményes kerékpár kölcsönzés lehetősége a helyszínen (a készlet erejéig)
Rövid füredi tekerés egy frissítő pihenővel

Az indulás időpontjáról és a kölcsönzésről információ az MKT standon!
Tovább

tekerj-a-szivedert

MKT 2015. évi Tudományos Kongresszusa májusban

Kedves Kollégák!

Szeretettel várjuk idei Tudományos Kongresszusunkon Balatonfüreden!
Részletes információk, SZÁLLÁSLEHETŐSÉGEK a www.mkardio.hu/mkt2015 oldalon!
Jelentkezzen online most!
Elfogadott absztraktok elérhetők a kongresszusi oldalon az „absztrakt beküldés” alatt!
Tovább

mkt_kongresszus_2015

Közeledik a 23. Alpok Adria absztrakt-leadási határideje

A Magyar Kardiológusok Társasága pályázatot hirdet az elfogadott absztrakttal rendelkező fiatalok részére
A 23. Alpok Adria találkozót a Szlovén Kardiológusok Társasága rendezi meg a festői szépségű Bledben, június 3-a és 6-a között. A konferencia absztrakt-leadási határideje és korai regisztrációs szakasza egyaránt május 10-én zárul.
Tovább

Bledi tó

Tartsd Életben!

Ma Magyarországon évente 25 000 embert ér hirtelen szívhalál. Az esetek 90 százalékában a felkészületlenség és a félelem miatt senki sem próbál meg rajtuk segíteni. Pedig szájból szájba lélegeztetésre nem is lenne szükség, bőven elég másodpercenként kétszer erősen, 5-6 cm mélyre benyomni a mellkast. Sajnos azonban sokan attól is félnek, hogy ha esetleg túl erősen nyomják meg a mellkast, valami bajt okoznak, pedig egy törött borda tényleg nem nagy ár az életben maradáshoz képest. Az Országos Mentőszolgálat Alapítvány a Tartsd Életben! kampánnyal ezekre a hasznos tudnivalókra szeretné felhívni a lakosság figyelmét. Tovább

tartsd_eletben

Pacemaker - a mesterséges szívvezérlő egység

A pacemaker egy szívritmus-szabályozó készülék, amely a szervezetbe ültetve elektródákkal kapcsolódik a szívhez, és elektromos impulzusok által vezérli a szívizom megfelelő összehúzódását. Olyan esetekben van rá szükség, amikor a szív természetes ritmusa túl lassú, vagy a szív ingerületvezető rendszerében hiba van, így a kamrák és pitvarok aktivitása nincs megfelelően összehangolva. Tovább

szivderito